25 september 2024

DIY herfstdecoratie van klei

DIY herfstdecoratie met klei

De herfst maakt zijn intrede weer. Je merkt het meteen, de lucht is vochtiger, de zon minder sterk en overal beginnen de planten en bomen te verkleuren. Een heerlijk seizoen als het weer een beetje meezit. Ik vind de herfstdecoratie ook altijd superleuk. De kleuren van dit seizoen vind ik prachtig. Dat roestige oranje, bruintinten en vergrijsde groen. I love it. Xenos.nl heeft ook dit jaar weer superleuke herfstdecoratie in hun assortiment en wist je al dat ze ook klei verkopen? Nu het DIY seizoen weer volop gaat beginnen laat ik je in dit bericht zien hoe je superleuke DIY herfstdecoratie van klei kunt maken.

Wat je nodig hebt voor deze projecten is het volgende:

  • Zelfdrogende klei
  • Satéprikkers
  • Glas met water
  • Deegroller
  • Aluminiumfolie
  • Snijplank of iets anders als ondergrond
  • Mesje
  • Verf
  • Kwasten
  • LED waxinelichtjes

Allereerst laat ik je zien hoe je griezelige lichtgevende spookjes kunt maken. Dit project is super simpel en ook heel leuk om samen met je kinderen te maken. Op een regenachtige middag of bijvoorbeeld in de herfstvakantie. Je pakt een stuk van de zelfdrogende klei en rolt daar een bal van (zie foto 2). Vervolgens rol je die uit met de deegroller. Nu heb je een enigszins ronde plak klei gemaakt (zie foto 3).

Om de randjes wat netter af te werken ga je er langs met een natte vinger (foto 4). Maak daarna drie gaatjes voor het gezichtje van het spookje in de klei. Doe dit net onder het midden. Maak twee gaatjes naast elkaar voor de ogen, en maak daaronder in het midden een langwerpiger gaatje voor het mondje (zie foto 5). Maak met de aluminiumfolie twee malletjes om de klei op te vormen (zie foto 6).

Vorm de klei tot een spookje om de aluminiumfolie, elke spookje wordt anders en dat is nou juist zo leuk aan deze DIY. Let wel op dat er aan de onderkant genoeg ruimte overblijft om een waxinelichtje in te plaatsen. Laat het geheel drogen tot het echt helemaal droog en uitgehard is. Plaats er daarna een LED waxinelichtje onder en je spookje komt echt tot leven.

Wat ook niet mag ontbreken met de herfst zijn natuurlijk pompoenen! Je maakt deze door ook eerst een bal te rollen van de klei. Druk de bal daarna iets plat. Maak er daarna met een natte satéprikker randen in zodat het op een pompoen gaat lijken. Maak een steeltje van de klei en snij daar met het mesje streepjes in voor een echter idee (zie de foto’s hierboven). Maak een gaatje in de bal waar het steeltje moeten komen en plak het steeltje er met behulp van wat water op.

Nadat de pompoenen volledig droog en uitgehard zijn, ongeveer anderhalf week later, kun je ze gaan schilderen. Met behulp van de Xenos.nl acrylverfset kun je alle kleuren mengen die je nodig hebt. Verf de pompoenen in leuke herfstkleuren en laat ze drogen. Jouw DIY herfstdecoratie van klei is af! Nu ben jij helemaal klaar om jouw herfsttafereel neer te zetten.

Staat toch supergezellig zo, de lichtgevende gezichtjes van de spookjes maken er in de avond een spannend geheel van. Ook het rieten kleed en de leuke oranje pompoen bakjes vind je bij de herfstdecoratie in de webshop van Xenos.nl. Veel plezier met dit DIY project!

Liefs Lies

Deze blogpost is in samenwerking opgesteld
Ook samenwerken?

Eén reactie op “DIY herfstdecoratie van klei”

  1. Heidi schreef:

    Wat leuk om te zien, dat ook andere spookjes kunnen gemaakt worden van klei.
    Ik heb ook spookjes van klei gemaakt, kan je ook zien op mijn blog :-)

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Op de hoogte bijven?

Follow me on instagram

@happyhandmadeliving