29 september 2024

Hoe kies je een droomkeuken?

Al jaren ben ik super happy met mijn keuken. Het is een groot onderdeel van ons interieur. Ik vond de zoektocht toen wij ons huis kochten wel een hele opgave. Er is zoveel te krijgen in de keukenwereld, dat het best overweldigend kan zijn om een goede aankoop te doen waar je jaren plezier van hebt. In dit artikel geef ik je enkele tips om een keuken uit te zoeken. Want ja, hoe kies je eigenlijk een droomkeuken?

De indeling

Allereerst is het goed om te bepalen waar je de keuken wilt plaatsen. Vaak is dit al bekend omdat het de plek is waar de vorige keuken zat. Maar ook die indeling kun je aanpassen naar jouw wensen. Wil je bijvoorbeeld een kookeiland? Een groter werkblad omdat je echt een keukenprins(es) bent? Of wil jij de keuken juist compact en efficiënt houden omdat je maar weinig thuis kookt. Misschien wil je nog ergens een muur weghalen zodat er een open keuken ontstaat? Wanneer je daar een keuze in hebt gemaakt, kun je gaan nadenken over de indeling en het design.

Hou natuurlijk wel rekening met de leidingen die vaak al in de keuken lopen. Wij haalden een muur weg in onze woonkamer en maakte er een open keuken van. Wat dan van groot belang is, is dat het design van de keuken bij de rest van de woonkamer past. Want met een open keuken kijk je er ook voortdurend tegenaan. Het mooiste vind ik toch wel een keuken op maat. Een keuken die precies past in de ruimte en daardoor heel mooi afgewerkt kan worden.

De apparatuur

Wat vind jij belangrijk aan de apparatuur in jouw keuken? Ik ben geen keukenprinses, maar wij koken wel elke avond vers, dankzij Hello Fresh. Wij gebruiken met die recepten erg vaak de oven en daarom wilde we ook een oven van goede kwaliteit. Ook vind ik het fijn om een lekkere ruime spoelbak te hebben en kan ik echt niet zonder vaatwasser. Die laatste is wel uit het zicht dus daarvan zijn de looks weer niet zo belangrijk als de kwaliteit. Allemaal afwegingen die je moet maken in de aanschaf van je apparatuur.

Het design

En dan natuurlijk het belangrijkste punt voor het gezicht, wat vind je mooi aan het design van de keuken. Want daar is ontzettend veel keus in. Hou jij van design keukens? Een strak resultaat waarbij alles netjes is ingebouwd en afgewerkt? Glanzend, juist donker of voor gouden accessoires. Of ben je meer van een landelijk keuken? Zelf vind ik het vooral belangrijk dat de keuken een lichte ruimte is. Ben ik fan van een betonnen werkblad en gebruik ik graag hout en riet in de keuken om het geheel wat warmer te maken. Dit geeft ook een heel mooi contrast met onze witte vloer en het stoere grijze aanrechtblad. Let wel op dat je je niet teveel laat meeslepen door de trends. Een keuken gaat een hele lange tijd mee, je wilt dan geen keuzes maken waarop je snel zult zijn uitgekeken. Ga voor tijdloos maar wel helemaal jouw smaak.

Hoe kies je een droomkeuken?

Het kiezen van een droomkeuken is een heel persoonlijk proces. Kijk ook goed naar welke materialen je met elkaar wilt combineren. Zoals ik hierboven al aangaf is het combineren van koele en gladde materialen, met warmere materialen een uitstekende manier op jouw droomkeuken levendig te maken. Na het doorlopen van bovenstaande stappen ben je al een stuk dichterbij jouw droomkeuken. Laat een keukenadviseur met je meedenken en een tekening maken zodat je steeds een stapje dichterbij het gewenste resultaat komt. Daarna kan jouw droomkeuken ook realiteit worden. Bij Goergenkeukens.nl vind je veel inspiratie als het gaat om designkeukens. Daar kun je ook terecht voor advies van een adviesgesprek met een van hun adviseurs.

Ik hoop dat ik je heb kunnen inspireren met dit artikel.

Liefs Lies

Eén reactie op “Hoe kies je een droomkeuken?”

  1. Heidi schreef:

    Wat een super mooie keuken is het.
    Vooral de tegeltjes vind ik super mooi.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Op de hoogte bijven?

Follow me on instagram

@happyhandmadeliving